Bu lezzetli tarifi dün facebookta gördüm,çok lezzetli olacağını düşündüğüm için denemek istedim.Dün akşam iftar için yaptım ve çok lezzetli oldu..Mantı lezzetinde..Kesinlikle denemeye değer :)
MALZEMELER
3 tane yufka
150 gr kıyma
1 tane kurusoğan
karabiber
tuz
ÜZERİNE
1 kase sarımsaklı yoğurt
tereyağ veya sıvıyağ
toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
- Kıymayı bir kaba alın,üzerine çok küçük doğranmış soğan,tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin.
- Ortadan ikiye kestiğiniz yufkaları iki parmak eninde şerit şerit kesin ve uç kısmına biraz kıyma koyun.
- Her yufka şeridini muska şeklinde sarın.
- Yufkaların hepsini hazırladıktan sonra derin bir tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın.
- Yufkaları arkalı önlü kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın..
- Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Kızdırılmış sıvıyağ veya tereyağlı toz kırmızıbiber döküp servis yapın..
Categories: Börekler
7 yorum:
tuğbacım çok kolay ve çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canım..
Teşekkürler Sevil:))
Tuğbacım harika bir tarif. Ayrıca nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
Çok teşekkür ederim:)
Sevgiler..
sevdim bu tarifi denicem en yakın zamanda , paylaşım için teşekkürler , ellerine sağlık :)
çok lezzeti görünyor... bu ara yeni şeylere taktım. Bu tarifde denenmeli.
Kesinlikle denenmeli,kızgın yağa atıldığında kabarıveriyolar:))
Teşekkürler..
Yorum Gönder