MALZEMELER
5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tarhana
tereyağ
sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
ÜZERİNE
kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI
- Tencerede sıvıyağ ve biraz tereyağda salçayı kokusu çıkana dek az kavurun.
- İçine tarhanayı da ekleyip çok az karıştırdıktan sonra soğuk olan tavuk suyunu ekleyin ve tel çırpıcıyla topaklanmaması için sürekli karıştırın..
- Kaynamaya başlayınca eğer çok sulu olduysa 1 avuç kadar tel şehriye atıp kıvamını koyulaştırabilirsiniz..Koyu da olmaması gerekiyor..Koyu olursa da sıcak suyla ayarlayabilirsiniz.Pütürlük kalırsa (tel şehriyeleri atmadan) tel süzgeçten geçirin..
- Bir kaç dakika kaynamaya bırakın ve kapatmaya yakın 1 çay kaşığı kadar tuzotla lezzetlendirin ve ocağın altını kapatın..
- Servis kasesine alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ile servis yapın..
Categories: Çorbalar
4 yorum:
tavuk suyuna tarhana corbasını cok severım ..ellerinize sağlık nefis görünüyor..
Bende ilk kez denedim ve çok beğendim:)
Teşekkür ederim..
çorbasız ramazan düşünemiyorum... ellerinize sağlık...
Evet bende:))
Teşekkürler..
Yorum Gönder