MALZEMELER
5 yufka
Sos malzemesi:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
İÇ MALZEMESİ
5-6 tane patlıcan
100 gr kıyma
1tane kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
1 çimdik nane
1 çimdik kekik
YAPILIŞI
- Patlıcanların kabukları alaca soyulup tuzlu suda 10-15 dk.bekletilir,süzülüp küçük küpler şeklinde doğranır.
- Soğanlar küp küp doğranıp sıvıyağda pembeleşene dek kavurulur,kıyma eklenip kavurmaya devam edilir ve salça ilave edilir,patlıcanları da ilave edip baharat,tuz ekleyip karıştırılır ve arada karıştırarak pişmeye bırakılır..
- Yufka düz bir zemine serilir,üzerine bir kasede karıştırdığımız sos sürülür.Yufkanın bir kanadı içi doğru biraz katlanır.Karşı tarafı da aynı şekilde içe doğru katlanır..
- Katlanan yerlere sos sürülür..
- Diğer yan kanatlarda aynı şekilde katlanır ve tekrar sos sürülür ve yufka 4'e kesilir.
- İçine patlıcanlı harçtan koyup bohça gibi katlanır,katlanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.Yufkaların katlanma şekline buradan da bakabilirsiniz
- Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır,kalan sos böreklerin üzerine sürülür.
- Üzerine susam ve çörekotu serpip önceden ısınmış 190*fırında pişirilir.
- Not:Börekleri geceden sarıp buzdolabında bekletirseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz..
Categories: Börekler
2 yorum:
Merhaba! Bloger annesiyim. Sizi de bloguma beklerim. Ayrıca tariflerinizi de takip edeceğim.
Sevgiler. :)
Merhaba..Bende takipçinizim..Sevgiler:)
Yorum Gönder