MALZEMELER
KEKİ
2yumurta
2,5 kahve fincanı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
1 küçük pk.kakao
KREMASI
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı silme nişasta
1yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 kase labne
KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 1parmak eksik ılık su
1,5 tatlı kaşığı neskafe
4 tatlı kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
kakao
YAPILIŞI
- Keki için:Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu da ekleyin.
- Karışımı margarin ile yağlanmış kare borcama dökün.
- Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
- Ilık suda şekeri ve neskafeyi eritin.
- Kek pişince 2-3 dk. sonra neskafeli karışımı kekin üzerine gezdirin.
- Kreması için:Labne hariç malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
- Ilınınca labneyi içine ekleyip mikserleyin ve kekin üzerine dökün..
- Kremanın üzerine kakao eleyin..
1 yorum:
pratik bir tarif olmuş. deneyeceğim...
Yorum Gönder