9 Mayıs 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Mayıs 09, 2012 1 comment
MALZEMELER

KEKİ
2yumurta
2,5 kahve fincanı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
1 küçük pk.kakao

KREMASI
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı silme nişasta
1yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 kase labne

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 1parmak eksik ılık su
1,5 tatlı kaşığı neskafe
4 tatlı kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN
kakao

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu da ekleyin.
  • Karışımı margarin ile yağlanmış kare borcama dökün.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • Ilık suda şekeri ve neskafeyi eritin.
  • Kek pişince 2-3 dk. sonra neskafeli karışımı kekin üzerine gezdirin.
  • Kreması için:Labne hariç malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
  • Ilınınca labneyi içine ekleyip mikserleyin ve kekin üzerine dökün..
  • Kremanın üzerine kakao eleyin..


Categories: ,

1 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

pratik bir tarif olmuş. deneyeceğim...