MALZEMELER
1/2 pk.pastavilla çeşnili-sade kelebek makarna(isteğe bağlı)
100gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
ÜZEERİ İÇİN
tereyağ
toz kırmızı biber
YAPILIŞI
- Makarnayı haşlayın,suyunu süzün ve az tereyağ ve sıvıyağ karışımı yapılmış tencerede karıştırın.
- Kıymayı az sıvıyağ da kavurun.Üzerine salçayı ilave edin ve 1-2 dk karıştırıp 1/2 çay bardağı kadar su, tuz,karabiber ekleyip 1-2 dk pişirip ocağın altını kapatın..
- Yoğurdu sarımsak rendesi ve biraz tuz ilave edip çatalla çırpın.
- Geniş ve yayvan bir tabağa makarnayı koyun.Üzerine yoğurdu gezdirin.
- Kıymalı harcı da yoğurdun üzerine paylaştırın.
- En üzerine kızdırılmış tereyağlı tozkırmızı biber karışımını gezdirin..
- Mantı lezzetinde makarnamız hazır afiyet olsun..
Categories: Ana yemek
4 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK TUBACIM
:))
:))çok sağolun..
sabah sabah canım istedi:))ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor
Şİddetle denemenizi tavsiye ederim:))
Yorum Gönder