- Yemek Tuzluysa...Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.
- Sogan Sarimsak Kokusu... Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi bir miktar tuz ile ovun.
- Sogani... kabuklarını soyduktan sonra buzlukta 3-4 dk.bekletip doğrarsanız gözleriniz yanmaz..(tuğba)
- Pirinc pilavi... suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur..
- Yıkadığınız yapraklı sebzeleri plastik kaba koyup kabı sallayın ve kenarından suyunu süzün,sebze kurutucuya gerek kalmadan suyu süzülsün.(tuğba)
- Pilav yaparken tuzunu pirinci kavururken katarsanız pirinçler kırılmaz..
- Kek yaparken kuru üzüm,kuru incir vs.az suda haşlayıp suyunu süzün ve üzerine un serpip hamura eklerseniz dibine çökmez(tuğba)
Categories: pratik bilgiler
4 yorum:
pratik bilgilerin için teşekkürler.en çok da soğan işime yarayacak...sevgiler...
Memnun olmanıza sevindim.Hakikaten işe yarıyor:)sevgiler..
Benim gözlerim çok yanar soğan doğrarken. Bu pratik bilgiyi mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler canım. Sevgiler...
sevgiler..:)
Yorum Gönder