17 Mayıs 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mayıs 17, 2012 4 comments

  • Yemek Tuzluysa...Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.
  • Sogan Sarimsak Kokusu... Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi bir miktar tuz ile ovun.
  • Sogani... kabuklarını soyduktan sonra buzlukta 3-4 dk.bekletip doğrarsanız gözleriniz yanmaz..(tuğba)
  • Pirinc pilavi... suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur..
  • Yıkadığınız yapraklı sebzeleri plastik kaba koyup kabı sallayın ve kenarından suyunu süzün,sebze kurutucuya gerek kalmadan suyu süzülsün.(tuğba)
  • Pilav yaparken tuzunu pirinci kavururken katarsanız pirinçler kırılmaz..
  • Kek yaparken kuru üzüm,kuru incir vs.az suda haşlayıp suyunu süzün ve üzerine un serpip hamura eklerseniz dibine çökmez(tuğba)
Categories:

4 yorum:

Sonu garanti tarifler dedi ki...

pratik bilgilerin için teşekkürler.en çok da soğan işime yarayacak...sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Memnun olmanıza sevindim.Hakikaten işe yarıyor:)sevgiler..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Benim gözlerim çok yanar soğan doğrarken. Bu pratik bilgiyi mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler canım. Sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

sevgiler..:)