13 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 13, 2012 No comments

MALZEMELER
3çorba kaşığı un
sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su 
tuz
2-3 yemek kaşığı kare erişte(isteğe bağlı)

ÜZERİNE
tereyağ
pulbiber yada toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyip 2-3 dk.çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz.
  • Üzerine et suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Erişteyi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kıvamını ayarlayıp tuzunu,sirke ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber karışımını döküp servis yapıyoruz..


Categories:

0 yorum: