MALZEMELER
3çorba kaşığı un
sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
tuz
2-3 yemek kaşığı kare erişte(isteğe bağlı)
ÜZERİNE
tereyağ
pulbiber yada toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
- Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyip 2-3 dk.çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz.
- Üzerine et suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
- Erişteyi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Kıvamını ayarlayıp tuzunu,sirke ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber karışımını döküp servis yapıyoruz..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder