MALZEMELER
1 tane kemiksiz tavuk göğsü(tavuk but da olabilir)
1/2-1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 yumurta sarısı
1su bardağı beşamel sos
1 bardak galeta unu
1 yumurta
YAPILIŞI
- Tavuk göğsünü az suda kısık ateşte pişiriyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
- Beşamel sos:1bardak süt ve 1 yemek kaşığı un,margarini tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
- Bir kapta tavuk eti,beşamel sos,tuz,karabiber,3 yumurta sarısı ile iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra yassı yuvarlak şekiller veriyoruz.(kızartmadan önce 10 dk.kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz)
- Bir kapta 1 yumurtayı ve kalan 3 yumurtanın aklarını çatalla çırpıyoruz.
- Kroketleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya ve yine galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağda kızartıyoruz.
Categories: Ara sıcak
0 yorum:
Yorum Gönder