6 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 06, 2012 No comments
MALZEMELER 
1 tane kemiksiz tavuk göğsü(tavuk but da olabilir)
1/2-1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 yumurta sarısı
1su bardağı beşamel sos
1 bardak galeta unu 
1 yumurta
YAPILIŞI
  • Tavuk göğsünü az suda kısık ateşte pişiriyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
  • Beşamel sos:1bardak süt ve 1 yemek kaşığı un,margarini tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
  • Bir kapta tavuk eti,beşamel sos,tuz,karabiber,3 yumurta sarısı ile iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yassı yuvarlak şekiller veriyoruz.(kızartmadan önce 10 dk.kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz)
  • Bir kapta 1 yumurtayı ve kalan 3 yumurtanın aklarını çatalla çırpıyoruz.
  • Kroketleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya ve yine galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağda kızartıyoruz.
Categories:

0 yorum: