MALZEMELER
5-6 yufka
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4yumurta
kaşar loru
dereotu
maydanoz
YAPILIŞI
- Derin bir kapta yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpıyoruz.
- 1. yufkayı fırın tepsisinin en altına düz bir şekilde yayıyoruz.(Kenarlarından taşarsa kesip içine koyabilirsiniz.)
- Bir kapta kaşar loru,ince kıyım dereotu ve maydanozu karıştırıyoruz.
- 2. yufkayı düz bir zemine serip lorlu harcın bir kısmını her yerine gezdiriyoruz ve paralel olarak yufkayı ortaya doğru büzdürüyoruz.
- Büyükçe bir gül şekli olacak şekilde kendi etrafında dolandırıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
- Diğer 2 yada 3 yufkayı da aynı şekilde büzdürüp tepsideki gülün etrafına (kol böreği gibi)dolandırıyoruz.
- Kalan lor peynirlerini en üzerine paylaştırıp,yumurtalı sostan üzerine kadar ayırıp kepçeyle her yerine paylaştırıyoruz.
- Kalan son yufkayı da en üzerine düz bir şekilde serip kalan sosu sürüp önceden ısınmış 190*fırında pişiriyoruz..
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder