20 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 20, 2012 No comments
PİŞMANİYELİ AYVA TATLISI
MALZEMELER
4-5 tane ayva
toz şeker
1/2-1su bardağı su

İÇİ İÇİN
Kaymak

ÜZERİNE
pişmaniye
toz antep fıstığı

YAPILIŞI
  • Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve limonlu suya koyun.
  • Geniş bir tencereye ayvaları dizip içlerine 1'er sos kepçesi şeker koyup tencereye suyunu koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayana dek pişirin.
  • Pişen ayvaları servis tabağına alın.Ortasına kaymak koyun.
  • Servis yaparken pişmaniye ile ayvaların üzerini tepe gibi kapatın.
  • Üzerlerini antep fıstığı ile süsleyin
Categories:

0 yorum: