24 Nisan 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Nisan 24, 2012 2 comments
MALZEMELER
3-4 yumurta
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
tuz

ÜZERİ İÇİN 
tereyağ
toz kırmızıbiber



YAPILIŞI
  • Geniş bir tencereye su koyup kaynatın.Tuz ekleyin ve ocağın altını orta ayara getirip yumurtaları aralarında boşluk bırakarak kırın.
  • Tencereye kapak kapatıp ocağın altını biraz daha kısıp yumurtaları pişirin.
  • Kevgir yardımıyla suyunu süzerek servis tabağına alın.(isterseniz bıçakla kesebilirsiniz)
  • Bir kasede yoğurt,sarımsak ve tuz karıştırıp yumurtaların üzerine yayın
  • Tereyağ ve toz kırmızı biberi kızdırıp üzerine döküp servis yapın..
Categories:

2 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Merhabalar Blogunuzu gezdim harikasınız
Geçenlerde bende çılbır yaptım ama eşim foto makinesinden bloga koydum zannedip diğer fotolarla silmiş.:(
Ellerinize sağlık.Çılbırı severim.
bende beklerim mutfağıma
sevgiler

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Merhaba..Teşekkür ederim..
Bende arasıra yaptığım yemekleri fotoçekmeye vakit bulamıyorum olur böyle şeyler:)
Artık hem face hem de blog takibimdesiniz..
Sevgiler..