MALZEMELER
1tavuk göğsü
1 tane kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça yada domates
tuz
1 tutam nane(az)
1 tutam kekik
karabiber
BEĞENDİSİ İÇİN
2 tane kabak(orta boy)
2yemek kaşığı tepeleme un
tereyağ
süt(2-2,5 su bardağı)
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Tencereye sıvıyağ ve biraz tereyağ ekleyip minik minik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.Salçayı ekleyip kavurun ve küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin.
- Baharat ve tuzunu da ekleyip 2-3 çay bardağı kadar sıcak su ile pişirin..
- Beğendisi için:2 kabağı ince kısmından rendeleyin suyunu sıkıp ısıtılmış tavada çok az sıvı yağ ile kavurun.
- Kavurduğunuz kabakları bir tabağa alın.
- Aynı tavada 2 çorba kaşığı unu sıvıyağ ve biraz tereyağ koyup 1-2dk.kavurun.Tabağa aldığınız kabakları da tavaya ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyin.(Kıvamını istediğiniz koyulukta azar azar süt ilave ederek ayarlayabilirsiniz.)
- Karıştırın ki un topaklanmasın.Tuzunu da ekleyip altını kapatın.En son kaşar rendesiyle beğendisini tamamlayın..
- Servis yaparken tabağa kabaklı sosu kuş yuvası gibi açın ve ortasına tavuk soteden koyun..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder