15 Mart 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mart 15, 2012 No comments


MALZEMELER
1tavuk göğsü
1 tane kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça yada domates
tuz
1 tutam nane(az)
1 tutam kekik
karabiber

BEĞENDİSİ İÇİN
2 tane kabak(orta boy)
2yemek kaşığı tepeleme un
tereyağ
süt(2-2,5 su bardağı)
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Tencereye sıvıyağ ve biraz tereyağ ekleyip minik minik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.Salçayı ekleyip kavurun ve küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin.
  • Baharat ve tuzunu da ekleyip 2-3 çay bardağı kadar sıcak su ile pişirin..
  • Beğendisi için:2 kabağı ince kısmından rendeleyin suyunu sıkıp ısıtılmış tavada çok az sıvı yağ ile kavurun.
  • Kavurduğunuz kabakları bir tabağa alın.
  • Aynı tavada 2 çorba kaşığı unu sıvıyağ ve biraz tereyağ koyup 1-2dk.kavurun.Tabağa aldığınız kabakları da tavaya ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyin.(Kıvamını istediğiniz koyulukta azar azar süt ilave ederek ayarlayabilirsiniz.)
  • Karıştırın ki un topaklanmasın.Tuzunu da ekleyip altını kapatın.En son kaşar rendesiyle beğendisini tamamlayın..
  • Servis yaparken tabağa kabaklı sosu kuş yuvası gibi açın ve ortasına tavuk soteden koyun..
Categories:

0 yorum: