14 Şubat 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 14, 2012 No comments
salata

MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
1/2kutu garnitür
1/2demet dereotu
mayonez
1kase yoğurt
1 diş sarımsak
4-5tane kornişon turşu
1küçük kutu mısır
karabiber 
tuz
pulbiber

YAPILIŞI
  • Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  • Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Karıştırma kabına ince doğradığımız dereotunu,suyunu süzdüğümüz mısır ve garnitürü,minik minik doğradığımız kornişon turşularını ekliyoruz.
  • Kasedeki yoğurdun içine mayonez,sarımsak rendesi,karabiber pulbiber ve tuz ilave edip çatalla çırpıp karıştırma kabına döküp hepsini karıştırıyoruz..
Categories:

0 yorum: