MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
1/2kutu garnitür
1/2demet dereotu
mayonez
1kase yoğurt
1 diş sarımsak
4-5tane kornişon turşu
1küçük kutu mısır
karabiber
tuz
pulbiber
YAPILIŞI
- Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
- Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
- Karıştırma kabına ince doğradığımız dereotunu,suyunu süzdüğümüz mısır ve garnitürü,minik minik doğradığımız kornişon turşularını ekliyoruz.
- Kasedeki yoğurdun içine mayonez,sarımsak rendesi,karabiber pulbiber ve tuz ilave edip çatalla çırpıp karıştırma kabına döküp hepsini karıştırıyoruz..
Categories: Salatalar
0 yorum:
Yorum Gönder