23 Ocak 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Ocak 23, 2012 No comments
 Benim meşhuur hamsili pilavım.Lezzeti onaylı mutlaka deneyin ;)

tuğba mutfakta f



MALZEMELER
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
tereyağ

YAPILIŞI

  • Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp yıkıyoruz ve az tuz koyup harmanlıyoruz..
  • Kuş üzümlerini cezvede bir taşım kaynatıp süzüyoruz.(kaynatmadan suyla yıkayıp da kullanılabilir.)
  • Pirinçleri kaynar suda 10-15 dk.bekletiyoruz ve iyice yıkayıp süzüyoruz.
  • Pilav tenceremize biraz sıvıyağ koyup küp küp ve küçük doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Pirinçleri de ekleyip 1 yemek kaşığı kadar da tereyağ ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.Tuzu ve yarım çay kaşığı kadar karabiberi koyuyoruz.
  • Kuş üzümlerini ilave ediyoruz.1,5 su bardağı kadar kaynar suyu koyup bi kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.Ve demlenmeye bırakıyoruz..
  • Fırın kaplarımızı sıvıyağ ile yağlıyoruz.Hamsilerin kuyrukları kasenin içine gelecek şekilde ve kaseden dışarı sarkacak şekilde diziyoruz.Kasenin tabanına da hamsileri diziyoruz.İçlerine pilavdan doldurup hamsileri pilavın üzerine kapatıyoruz.Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyup önceden ısınmış 200*fırında hamsiler kızarana dek pişiriyoruz..
Categories: ,

0 yorum: