MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
100gr margarin
1 kase ceviz içi
1çorba kaşığı pekmez
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1çay kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
kaymak
YAPILIŞI
- Tel kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve margarini eritip kadayıfın üstüne döküp harmanlayın.
- Orta boy fırın tepsinizin dibini margarinle yağlayın ve 1 çorba kaşığı pekmezi döküp yedirin.
- Tel kadayıfın yarısını tepsiye dökün ve daha sonra başka bir tepsi yada kap yardımıyla iyice presleyin.
- Preslediğiniz tel kadayıfın üzerine öğütülmüş cevizi yayın.
- Kalan tel kadayıfı cevizlerin üzerine yayın ve tekrar bir kap yardımıyla presleyin.
- Önceden ısıtılmış 180* fırında tatlınız kızarana dek pişirin.
- Diğer tarafta ölçüsü verilen şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu da ekleyip kısık ateşte 10-15 dk kaynatın.
- Fırından çıkardığınız tatlıyı ılımaya bırakın.Tatlı ılınınca ılıktan az sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün.Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuyunca kaymak ilavesi ile servis yapın.
Categories: tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder