23 Ocak 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Ocak 23, 2012 No comments
MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
100gr margarin
1 kase ceviz içi
1çorba kaşığı pekmez

ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1çay kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN
kaymak

YAPILIŞI





  • Tel kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve margarini eritip kadayıfın üstüne döküp harmanlayın.
  • Orta boy fırın tepsinizin dibini margarinle yağlayın ve 1 çorba kaşığı pekmezi döküp yedirin.
  • Tel kadayıfın yarısını tepsiye dökün ve daha sonra başka bir tepsi yada kap yardımıyla iyice presleyin.
  • Preslediğiniz tel kadayıfın üzerine öğütülmüş cevizi yayın.
  • Kalan tel kadayıfı cevizlerin üzerine yayın ve tekrar bir kap yardımıyla presleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180* fırında tatlınız kızarana dek pişirin.
  • Diğer tarafta ölçüsü verilen şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu da ekleyip kısık ateşte 10-15 dk kaynatın.
  • Fırından çıkardığınız tatlıyı ılımaya bırakın.Tatlı ılınınca ılıktan az sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün.Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuyunca kaymak ilavesi ile servis yapın.
Categories:

0 yorum: