MALZEMELER
1 paket eti burçak bisküvi
1pk.kakaolu petibör bisküvi
2 tane elma
MUHALLEBİSİ
2 tane elma
MUHALLEBİSİ
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı un
2,5 su bardağı süt
1yumurta
3çorba kaşığı kakao
1 çorba k.margarin
ÜZERİ İÇİN
Krem şanti
YAPILIŞI
- Tencerede 1 yumurta tel çırpıcıyla çırpılır sonra sırasıyla süt,şeker,kakao,un eklenip karıştırılır.
- Ocağın altı açılıp sürekli karıştırarak muhallebi yapılır.Muhallebi göz göz olmaya başlayınca margarin ilave edilir margarin eriyince altı kapanır ve vanilya ilave edilip karıştırılır..
- Derince bir kaba bisküviler kırılır ve içine elmalar rendelenir.
- İlk sıcaklığı çıkmış olan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve karıştırılır.
- Karışım tepsiye dökülür ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir.
- Sütle çırpılmış krem şanti ve çikolata sosuyla süslenip servis yapılır.
Categories: Pastalar, sütlü tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder