26 Ocak 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Ocak 26, 2012 No comments
MALZEMELER
1 paket eti burçak bisküvi
1pk.kakaolu petibör bisküvi
2 tane elma

MUHALLEBİSİ
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı un
2,5 su bardağı süt
1yumurta
3çorba kaşığı kakao
1 çorba k.margarin

ÜZERİ İÇİN
Krem şanti

YAPILIŞI

  • Tencerede 1 yumurta tel çırpıcıyla çırpılır sonra sırasıyla süt,şeker,kakao,un eklenip karıştırılır.
  • Ocağın altı açılıp sürekli karıştırarak muhallebi yapılır.Muhallebi göz göz olmaya başlayınca margarin ilave edilir margarin eriyince altı kapanır ve vanilya ilave edilip karıştırılır..
  • Derince bir kaba bisküviler kırılır  ve içine elmalar rendelenir.
  • İlk sıcaklığı çıkmış olan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Karışım tepsiye dökülür ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir.
  • Sütle çırpılmış krem şanti  ve çikolata sosuyla süslenip servis yapılır.

0 yorum: