2yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
kıvamını ayarlamak için su
tuz
YAPILIŞI
- Derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp tel çırpıcıyla çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu ve tuzunu da ekleyip mikserle karıştıralım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
- Isıttığımız Teflon tencereye 1yemek kaşığı sıvıyağ dökelim.ve tavanın dibi yağlı olacak şekilde yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz akıtma hamurundan yarım kepçe dökelim.ve iyice yaydıralım.
- Arada tavayı ileri geri yaparak yapışmasını engelleyelim.Bir spatula yardımıyla tersini çevirelim.1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı tavanın kenarlarından gezdirelim.
- Pişen akıtmayı servis tabağına alalım..
Categories: Börekler, kahvaltılıklar
0 yorum:
Yorum Gönder