MALZEMELER:1kg hamsi,1 adet soğan,1Domates,maydanoz,mantar,1tatlı k.limon suyu,1yemek.kaşığı nar ekşisi,1yemek k.tereyağ,1-2 yemek kaşığı sıvıyağ,1 çay kaşığı sumak(isteğe göre)tuz.YAPILIŞI:Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp yıkıyoruz.1 soğanı ve mantarları piyazlık şekilde ince ince doğruyoruz.Maydanozlarıda ince ince doğruyoruz.Yıkamış olduğumuz hamsileri derin bir karıştırma kabına alıyoruz.Doğradığımız soğanları biraz ovup hamsilerin üzerine koyuyoruz.küp doğradığımız domatesleri,Mantar ve maydanozlarıda ilave ediyoruz.Nar ekşisi,sıvıyağ,limonsuyu,sumak ve tuzunu koyup harmanlıyoruz.Tepsiye alıyoruz.Üzerine tereyağını minik minik paylaştırıyoruz.Önceden ısınmış yaklaşık 190-200*fırında hamsiler kızarana dek pişiriyoruz..
Categories: Balık Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder