MALZEMELER
2 su bardağı kısırlık bulgur
1,5-2su bardağı yoğurt
mısır
3-4 tane ceviz içi
2-3 diş sarımsak
1-2 tane közbiber
dereotu
1 dal taze soğan
YAPILIŞI
- Kısırlık bulguru akşamdan üzerine çok az çıkacak kadar kaynar su koyup kabartın.
- İçine 1 su bardağı yoğurdu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın..
- Ertesi gün içine yarım bardak kadar yoğurt koyup karıştırın,kıvamı ne sulu ne de koyu olsun,yoğurdu ona göre ayarlayabilirsiniz..
- Sarımsak rendesi,mısır,ceviz içi,minik doğranmış közbiber,mayonez,ince kıyılmış dereotu,tazesoğan ve tuz ekleyip karıştırın ve servis yapın..
5 yorum:
tadını merak ettim..denemeli..ellerine sağlık..sevgiler,hayırlı günler
Misafirlerim çok beğendi denemenizi tavsiye ederim :) sevgiler bendende..
canım cok güzel olmuş ellerine saglık
ÇOK sağolun ;))
bencede denenmesi gereken bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder