MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
125 gr margarin
vanilya
1-1,5 su bardağı hindistan cevizi
ÜSTÜ İÇİN
1 su bardağı süt
1 pk.dr.outker kaymak tadında krem şanti
YAPILIŞI
- Tencerede margarini eritin.Unu ekleyip kısık ateşte çok az kavurun.
- Sütü,şekeri ve nişastayı da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin.
- Göz göz olmaya başlayınca ocağın altının kapatın.Sıcaklığı çıkınca vanilyayı ekleyip mikserle aynı yöne doğru 10-15 dk. çırpın.
- Dikdörtgen borcamın altına her yerini kapatacak kadar hindistan cevizini yayın.
- Üzerine çırpmış olduğunuz muhallebiyi de yayın.
- Süt ile kaymak tadında krem şantiyi çırpın.
- Muhallebi oda sıcaklığına gelince krem şantiyi üzerine yayın ve buzdolabında soğutun.
- Servis yapacağınız zaman dikdörtgen şekilde dilimleyip rulo yapın.
- Çikolata sosu veya karamel sosuyla süsleyip servis yapın..
Categories: sütlü tatlılar
10 yorum:
lokumdan kaldıysa bende isterim...
canım ellerine sağlık.........
Maalesef kalmadı :(
Sağolasın:)
çok teşekkürler:)
Tuğbacım blog dünyasında bi ben kaldım sultan lokumu yemeyen,tadını bilmiyorum o yüzden ben de aldım bi tabak :) Aynı zamanda tarifi de ki ben de artık bu utançtan kurtulayım :) Ellerine sağlık canım harika görünüyor...
Kanada bir kactane ayır lütfen nefis olmuşlar ellerine sağlık..
olsaydı şimdi ne yerdim.Eline sağlık.
Sıcacık sevgiler
Sevgili Simge,Yasemin ve Hatice hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim..Hepinize ayrı ayrı sevgiyle beraber birer tabak gönderiyorum:)
Cok güzel görünüyor, hemen deneyeceğim;)
minikmucizemmm.blogspot.com
Mürvet hanım çok teşekkürler:)
yengem hep yapardı ama isminin sultan lokumu olduğunu yeni öğrendim.)
Yorum Gönder