12 Ocak 2013 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Ocak 12, 2013 1 comment

  Bu tarifi akraba günümde değişik ne yapsam diye düşünürken kendim buldum.Tadı tek kelimeyle harika oldu.Misafirlerinize lezzetli ne salata yapsam diye düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz..

MALZEMELER
1pk. tuzsuz etimek
1 kavanoz garnitür
1 küçük kutu mısır
8-10 tane kornişon turşu
1/2 kg yoğurt
1-2 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz 
karabiber
toz kırmızı biber
2-3 tutam dereotu

YAPILIŞI
  • Yoğurttan 2-3 yemek kaşığı alıp bir tabağa alın.Su ile biraz açıp koyu bir ayran kıvamında hazırlayın.
  • Etimekleri bu ayrana batırıp tepsiye dizin.Kalanı üstüne yayın.Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın.
  •  Derin bir cam kaseye yıkanıp suyu süzülmüş garnitür,mısır,minik doğranmış kornişon turşu,ince kıyılmış dereotu yoğurt,sarımsak rendesi,mayonezi,tuz,karabiber,toz kırmızı biber koyup karıştırın.
  • Servis yapacağınız zaman etimekleri servis tabağına alın ve yoğurtlu garnitürlü karışımı etimeklerin üzerine paylaştırın.
  • Üzerlerine isteğe göre pulbiber serpip servis yapın.
Categories:

1 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

tuğbacım harika görünüyor etimek salatası ..ellerine sağlık..