1 Ağustos 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Ağustos 01, 2012 7 comments
Bu lezzetli tarifi dün facebookta gördüm,çok lezzetli olacağını düşündüğüm için denemek istedim.Dün akşam iftar için yaptım ve çok lezzetli oldu..Mantı lezzetinde..Kesinlikle denemeye değer :)


MALZEMELER
3 tane yufka
150 gr kıyma
1 tane kurusoğan
karabiber 
tuz

ÜZERİNE 
1 kase sarımsaklı yoğurt
tereyağ veya sıvıyağ
 toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Kıymayı bir kaba alın,üzerine çok küçük doğranmış soğan,tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Yufkaları ortadan ikiye kesin.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz yufkaları iki parmak eninde şerit şerit kesin ve uç kısmına biraz kıyma koyun.
  • Her yufka şeridini muska şeklinde sarın.
  • Yufkaların hepsini hazırladıktan sonra derin bir tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın.
  • Yufkaları arkalı önlü kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın..
  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Kızdırılmış sıvıyağ veya tereyağlı toz kırmızıbiber döküp servis yapın..
Categories:

7 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

tuğbacım çok kolay ve çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canım..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler Sevil:))

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Tuğbacım harika bir tarif. Ayrıca nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim:)
Sevgiler..

Yeni Bir Şeyler Yapmak Lazım dedi ki...

sevdim bu tarifi denicem en yakın zamanda , paylaşım için teşekkürler , ellerine sağlık :)

Fincan Teyze dedi ki...

çok lezzeti görünyor... bu ara yeni şeylere taktım. Bu tarifde denenmeli.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Kesinlikle denenmeli,kızgın yağa atıldığında kabarıveriyolar:))
Teşekkürler..