6 Ağustos 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Ağustos 06, 2012 4 comments
MALZEMELER
5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tarhana
tereyağ
sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)

ÜZERİNE 
kaşar peynir rendesi

YAPILIŞI
  • Tencerede sıvıyağ ve biraz tereyağda salçayı kokusu çıkana dek az kavurun.
  • İçine tarhanayı da ekleyip çok az karıştırdıktan sonra soğuk olan tavuk suyunu ekleyin ve tel çırpıcıyla topaklanmaması için sürekli karıştırın..
  • Kaynamaya başlayınca eğer çok sulu olduysa 1 avuç kadar tel şehriye atıp kıvamını koyulaştırabilirsiniz..Koyu da olmaması gerekiyor..Koyu olursa da sıcak suyla ayarlayabilirsiniz.Pütürlük kalırsa (tel şehriyeleri atmadan) tel süzgeçten geçirin..
  • Bir kaç dakika kaynamaya bırakın ve kapatmaya yakın 1 çay kaşığı kadar tuzotla lezzetlendirin ve ocağın altını kapatın..
  • Servis kasesine alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ile servis yapın..
Categories:

4 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

tavuk suyuna tarhana corbasını cok severım ..ellerinize sağlık nefis görünüyor..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Bende ilk kez denedim ve çok beğendim:)
Teşekkür ederim..

Fincan Teyze dedi ki...

çorbasız ramazan düşünemiyorum... ellerinize sağlık...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Evet bende:))
Teşekkürler..