9 Ağustos 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Ağustos 09, 2012 2 comments
Krem karamel normalde yumurta,süt ve şeker ile yapılır ve fırında pişer,benim yaptığım ise çakma krem karamel ama lezzeti çok orjinal :))

MALZEMELER
1 litre süt
 1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 kutu krema

ÜZERİNE 
hazır karamel sosu 
yada 1 su bardağı toz şeker 
YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt,yumurta,şeker,un ve nişastayı tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
  • Not:Kaynamaya başladığında çok sulu olduysa bir çay bardağının içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı su koyun ve karıştırın.Muhallebiyi karıştıra karıştıra azar azar içine ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca içine kremayı katın ve ocağın altını kapatın.
  • 1-2 dk.mikserleyin ve su ile çalkalanmış kaselere muhallebiyi paylaştırın..Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis tabağına ters çevirin ve üzerine karamel sosu sıkıp servis yapın.
  • Eğer karameli kendiniz yapacaksanız 1 su bardağı şekeri ocakta eritin ve kaselerin dibine paylaştırın ve üzerine muhallebileri paylaştırın..
Categories:

2 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

tatlında nefis görünüyor ..krem karameli bende severim ama bu tarifini daha çok sevicem sanırım canım çünkü çok pratik görünüyor..:)ellerine sağlık

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim:))