Krem karamel normalde yumurta,süt ve şeker ile yapılır ve fırında pişer,benim yaptığım ise çakma krem karamel ama lezzeti çok orjinal :))
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 kutu krema
ÜZERİNE
hazır karamel sosu
yada 1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
- Bir tencerede süt,yumurta,şeker,un ve nişastayı tel çırpıcıyla karıştırın.
- Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
- Not:Kaynamaya başladığında çok sulu olduysa bir çay bardağının içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı su koyun ve karıştırın.Muhallebiyi karıştıra karıştıra azar azar içine ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca içine kremayı katın ve ocağın altını kapatın.
- 1-2 dk.mikserleyin ve su ile çalkalanmış kaselere muhallebiyi paylaştırın..Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis tabağına ters çevirin ve üzerine karamel sosu sıkıp servis yapın.
- Eğer karameli kendiniz yapacaksanız 1 su bardağı şekeri ocakta eritin ve kaselerin dibine paylaştırın ve üzerine muhallebileri paylaştırın..
Categories: sütlü tatlılar
1 yorum:
tatlında nefis görünüyor ..krem karameli bende severim ama bu tarifini daha çok sevicem sanırım canım çünkü çok pratik görünüyor..:)ellerine sağlık
Yorum Gönder