MALZEMELER
BEĞENDİSİ
2tane tophane patlıcanı yada 4 tane kemer patlıcan
2 yemek kaşığı un
1/2 kutu krema(isteğe bağlı)
süt
tuz
kaşar peyniri rendesi
750 gr kuzu kuşbaşı
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
tuz
1 çimdik kekik
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş etleri ısınmış tencereye koyun ve harlı ateşte sıvıyağ ve tereyağda kavurun..
- Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip soğanlar pembeleşene dk kavurun.
- Salçayı ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun..
- İçine az sıcak su ve sirkeyi ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Beğendisi için:Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
- Kabuklarını soyup küçük küçük kıyın.
- Geniş bir tavada sıvıyağ ve az tereyağ da unu az çevirin ve içine patlıcanları ekleyin.
- Sütü yavaşça ekleyin,bir elinizle sürekli karıştırın ve kıvamını bulana dek yaklaşık 2 su bardağı kadar sütü ekleyin.
- Kıvamı sulu olmamalı.
- İçine kremayı da katıp karıştırın.Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine kaşar peyniri rendeleyin.
- Servis yapacağınız tabağa önce beğendiyi üzerine de et soteden koyup servis yapın..
- Yada benim yaptığım gibi geniş bir fırın tepsisinin altına patlıcan beğendiyi yayıp üzerine et soteyi koyup masada servis yapın..
Categories: Ana yemek
2 yorum:
hünkar beğendi benim baş tacı yemeğimdir.çok severim kendilerini..ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
Aynen bende çok severim:)
Yorum Gönder