9 Ağustos 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Ağustos 09, 2012 2 comments



MALZEMELER
BEĞENDİSİ
2tane tophane patlıcanı yada 4 tane kemer patlıcan 
2 yemek kaşığı un
1/2 kutu krema(isteğe bağlı)
süt
tuz
kaşar peyniri rendesi 

750 gr kuzu kuşbaşı
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
tuz
1 çimdik kekik
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI
  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş etleri ısınmış tencereye koyun ve harlı ateşte sıvıyağ ve tereyağda kavurun..
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip soğanlar pembeleşene dk kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun..
  • İçine az sıcak su ve sirkeyi ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Beğendisi  için:Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
  • Kabuklarını soyup küçük küçük kıyın.
  • Geniş bir tavada sıvıyağ ve az tereyağ da unu az çevirin ve içine patlıcanları ekleyin.
  • Sütü yavaşça ekleyin,bir elinizle sürekli karıştırın ve kıvamını bulana dek yaklaşık 2 su bardağı kadar  sütü ekleyin.
  • Kıvamı sulu olmamalı.
  • İçine kremayı da katıp karıştırın.Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine kaşar peyniri rendeleyin.
  • Servis yapacağınız tabağa önce beğendiyi üzerine de et soteden koyup servis yapın..
  • Yada benim yaptığım gibi geniş bir fırın tepsisinin altına patlıcan beğendiyi yayıp üzerine et soteyi koyup masada servis yapın..


Categories:

2 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

hünkar beğendi benim baş tacı yemeğimdir.çok severim kendilerini..ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Aynen bende çok severim:)