10 Temmuz 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Temmuz 10, 2012 4 comments
Geçen akşam patatesten ne yapsam diye düşünürken bu tarif çıktı ortaya çok da lezzetli oldu..
GARNİTÜRLÜ
MALZEMELER
2-3 tane orta boy patates(haşlanmış)
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
mayonez
1/2 limon suyu
karabiber
tuz

İÇ MALZEMESİ
1/2 kavanoz garnitür
5-6 tane kornişon turşu
1 diş sarımsak
mısır
dereotu
1-2 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
tuz 
karabiber
pulbiber(isteğe bağlı)



ÜSTÜNE
pulbiber



YAPILIŞI
  • Haşlanmış olan patatesleri eziciyle ezin..
  • Ilındıktan sonra içine yoğurt,mayonez,limon suyu,karabiber ve tuz ile beraber yoğurun..
  • Bir tepsiye streç film yayın  ve hazırladığınız patatesi üzerine yayın..
  • Bir kasede suyu süzülmüş garnitür,minik küpler şeklinde kornişon turşu,mısır,ince kıyılmış dereotu,yoğurt,sarımsak rendesi,tuz,karabiber ve pulbiberi karıştırın ve patateslerin üzerine yayın..
  • Geniş olan kenardan başlayıp rulo sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın..
Categories:

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

değişik bir salata olmuş
ellerine sağlık canım

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim:)

Simge Keskin dedi ki...

Tuğbacım ellerine sağlık,faklı ve bir o kadar da güzel görünüyor.Sevgiler!

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Simge..
Sevgiler:)