25 Temmuz 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Temmuz 25, 2012 4 comments

Dumanı üstünde lezzetli bir tarif..
güveçte
MALZEMELER
1-2 tane ortaboy soğan
kuru fasülye
1-2yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tereyağ
2-3 tane kurutulmuş domates(isteğe bağlı)
çay kaşığı ucuyla karbonat

ÜZERİNE
pastırma
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Fasülyeleri geceden suda bekletin,ertesi günü suda haşlayıp suyunu süzün..
  • Güveç tenceresinde küp doğranmış soğanları sıvıyağda ve tereyağda pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1 dk.kadar kavurun,kuru fasülyeleri,tuzunu ve ikiye kesilmiş kurutulmuş domatesleri ekleyin.
  • Sıcak su ve karbonatı ekleyip güveç  tenceresinin ağzını ilk önce uçları kıvrılmış yağlı kağıt ve onun da üzerine alüminyum folyo ile kapatıp kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra bir tavada sıvıyağda pastırmaları çevirin ve kuru fasülyenin üzerine dökün..


Categories:

4 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

kuru fasulyeyi çok severim ama pastırmalı olursa bayıla bayıla yerim..ellerine sağlık tuğbacım nefis görünüyor..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Kesinlikle öyle pastırma ayrı bir lezzet veriyor..:)
Teşekkür ederim..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Elif hanım:)
Sevgiler..