MALZEMELER
3 yemek kaşığı un
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1-1,5 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
5 su bardağı su
ÜZERİNE
tereyağ
toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
- Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyelim ve 1-2 dk.kısık ateşte kavuralım.
- Suyunu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla kaynayana dek karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2-3 dk.daha pişirip ocağı kapatalım.
- Derin bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,dövülmüş sarımsak,sirkeyi karıştıralım.
- Çorbadan 1 kepçe terbiyeye ekleyelim.Süzgeçten geçirip çorba tenceresine döküp karıştıralım.
- NOT:Suyu koyu gelirse sıcak su ile ayarlayabilirsiniz.
- Üzerine kızdırılmış tereyağlı toz kırmızıbiber dökelim..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder