30 Nisan 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Nisan 30, 2012 No comments
MALZEMELER
3 yemek kaşığı un
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1-1,5 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
5 su bardağı su

ÜZERİNE
tereyağ
toz kırmızıbiber

YAPILIŞI
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyelim ve 1-2 dk.kısık ateşte kavuralım.
  • Suyunu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla kaynayana dek karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2-3 dk.daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Derin bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,dövülmüş sarımsak,sirkeyi karıştıralım.
  • Çorbadan 1 kepçe terbiyeye ekleyelim.Süzgeçten geçirip çorba tenceresine döküp karıştıralım.
  • NOT:Suyu koyu gelirse sıcak su ile ayarlayabilirsiniz.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağlı toz kırmızıbiber dökelim..
Categories:

0 yorum: