Keki için
2yumurta
1su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt(klasik uzun bardak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1pk vanilya
Yarım pk kabartma tozu
KREMASI İÇİN
1pk toz çikolata sosu
2su bardağı süt
1küçük kremanın yarısı
2dikdörtgen pk bitter
KEKİ ISLATMAK İÇİN
Süt
- Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplara ayırın.
- Aklarını kar haline getirin.
- Sarılarını tozşeker ile iyice mikserleyin.
- Süt ve sıvıyağı ekleyin.
- Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre mikserleyin
- En son yumurta aklarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaşca karıştırın ve margarin ile yağlanmış tart kalıbına karışımı döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin.
- Fırından çıkan keki ılınınca ters çevirip bir fırça yardımıyla sütle her yerini az bi şekilde ıslatın.
- Bir tencerede süt ve toz çikolata sosunu pişirin ve ocağın altını kapatıp krema ve bitter çikolataları ekleyip iyice karıştırın ve kekin üzerine yayın.
- Buzdolabında bir gece dinlendirin✔️✔️ Servis yaparken isterseniz frambuaz isterseniz vişne ile süsleyip servis yapın👍
4 yorum:
Bol çikolatalı kekleri çok severiz ailece..Ellerinize sağlık.
Sevgiler
Kim sevmezzki ;) Çok sağolun
Sevgiler
Çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık..
Çok teşekkür ederim :)
Yorum Gönder