1 Nisan 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Nisan 01, 2014 2 comments
  Geçen hafta Cumartesi gelecek olan misafirlerime neler yapsam diye düşünürken baklavalık yufkadan börek yapmalıyım fikri geldi aklıma ve lezzetli olabilecek tarif araştırmasına girdim ve bu güzel blogtaki baklava yufkasından böreğin görseli dikkatimi çekti.

Risk de alarak denedim ve çok beğendim.Yalnız baklavalık yufkadan yapıldığı için soğuduğu zaman sertleşebiliyor bu yüzden taze hazırlayıp sıcak servis yapmanızı öneririm :)
börek
Resim yazısı ekle
MALZEMELER
1 pk. baklavalık yufka
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ(erimiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı maden suyu
2 yumurta

İÇİ HARCI
kıyma 
1-2tane kuru soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ
toz kırmızı biber

YAPILIŞI
  • İÇ HARCI İÇİN:Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ ile beraber pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin.
  • Tuz,karabiber ve toz kırmızıbiber ilave edip kavurun ve ocağına altını kapatın..
  • Sosu için:Yumurta,maden suyu,sıvıyağ ve sütü bir kasede karıştırın.
  • Baklavalık yufkaları 5 erli gruplar şeklinde hazırlayın.
  • Bunum için  5 kat yufkayı üst üste koyun ve her katına fırçayla sos sürün.Geniş  kısmına kıymalı harçtan sürüp sarın ve 4 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin..
  • Diğer yufkaları da 5 erli gruplar şeklinde hazırlayın..
  • Kalan sosu da üzerine sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
  • Sıcak sıcak servis yapın..
  • NOT:Baklavalık yufkayı alırken içindekiler bölümünden un ve nişasta kullanılan yufkayı tercih edin.Sade nişasta kullanılan yufkanın böreği sert olabilir !!



2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır nefis bir börek.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok sağol canım :) Sevgiler benden de..