KEKİ
2yumurta
2 türk kahve fincanı tozşeker
1 türk kahve fincanı yoğurt
1 türk kahve fincanı sıvıyağ(tam dolu olmasın)
3 türk kahve fincanı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
1pk vanilya
1/2 pk labne yada pınar beyaz
YAPILIŞ
- Yumurta ve şekeri iyice mikserleyip yoğurt ve sıvıyağ ekleyin
- ❤️Un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok az daha çırpıp margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökün ve önceden ısınmış 160*fırında 25dk kadar pişirin
- ❤️Krema malzemelerini vanilya ve labne hariç❗️bir tencerede muhallebi oluncaya kadar pişirin ❤️Pişen krema ocaktan alınıp ılınınca labne ve vanilyayı ekleyip düşük devirde mikserleyin ❤️KAlıptan bir tabağa ters çevirdiğiniz keki isterseniz sütle biraz ıslatın
- ❤️Kremayı kekin üzerine yayın ve çilekle dilediğiniz gibi süsleyin
4 yorum:
Çilekli pastalara bayılırım, çok lezzetli gözüküyor. Gayet de pratik :)Ellerine sağlık.
Çok teşekkürler sevgili Özge :)
harika görünüyor canım, pastayı deneyip beğenmene çok sevindim, afiyetle:)
sevgiler...
Çok sağol Haticecim :) Sevgiler..
Yorum Gönder