25 Şubat 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 25, 2014 No comments
 Dün akşam ne yemek yapsam diye düşünürken aklıma böyle bir tarif geldi ve hemen denedim.Lezzetine ba-yıl-dık tek kelimeyle.Hem çok doyurucu hemde çok nefis bir tarif oldu ayrıca sağlıklı da.Yanına bol yeşillikli bir salatayla tamamladım menümü..Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum :)

MALZEMELER
 1pk. kemiksiz tavuk pirzola
1tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 küçük brokoli
2 tane patates
1tane havuç
tuz
karabiber
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN 
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Geniş bir tavaya az sıvıyağ koyup sarımsak rendesi ve yemeklik doğranmış kurusoğanı alıp pembeleşene dek kavurun.
  • Küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin ve 2-3 dk. pişirdikten sonra küp doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları ekleyin ve kapağını kapatın.
  • Yumuşamaya yakın küçük dallarına ayrılmış brokolileri ekleyin.Tuz karabiber ekleyip tatlandırın.
  • Suyunu çekince güveç kaplarına alın..
  • Küçük bir tencerede beşamel sos malzemesini pişirin.(Koyu olursa sütle ayarlayın,çok katı olmasın)
  • Güveçteki sebzeli tavuğun üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında 10 dk. kadar pişirin..


Categories:

0 yorum: