MALZEMELER
250 tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1inin sarısı üzerine sürülecek)
1 pk. kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN
zeytin
ÜZERİNE
yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağ,yumurta,yoğurt,sıvıyağı yoğurma yapacağınız kapta elinizle karıştırın.
- Un,kabartma tozu,tuz ekleyip güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayacak bir hamur olmalı..
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açıp ortasına zeytin koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin ve önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
0 yorum:
Yorum Gönder