MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya(ben çikolata aroması kullandım)
1 çay kaşığı ucuyla vişne rengi gıda boyası(isteğe bağlı)
1 pk. çikolata
ISLATMAK İÇİN
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
KREMASI
hazır pasta kreması
YAPILIŞI
- Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice mikserleyin.Unu,kabartma tozunu ve gıda boyasını ekleyin..
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pandispanya hamurunu yayın..
- Önceden ısınmış 170* fırında 10-15dk. pişirin.
- Not:10. dakikada kürdan testi yapın piştiyse fırından çıkarın..
- Yağlı kağıtla birlikte rulo sarın ve üzerine nemli bir bez örtüp hamur ılınana kadar bekletin..
- Ruloyu açın ve sütle şeker karışımıyla her yerini ıslatın..
- Kremayı da sürün.(kremadan birazını sıkma torbasına ayırıp üzerini süsleyebilirsiniz)
- Üzerine çikolatayı rendeleyin..
- Ben kremanın üzerine vişne reçeli de koydum..
- Rulo sarın ve buzdolabında dinlendirin..
- Not:Pastalarınızı akşamdan yaparsanız ertesi gün daha lezzetli olacaktır..
Categories: Pastalar
4 yorum:
çok şık görünüyor ellerine sağlık.sevgiler...
Çok teşekkürler Hatice hanım sevgiler :)
hımmm harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Teşekkürler..Beğenmenize sevindim..sevgiler bendende :)
Yorum Gönder