Dün akşam ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir pilav yapmak aklıma geldi..Eşim ve ben çok lezzetli bulduk gerçekten..Sizde denemek isterseniz buyrun tarifimiz;
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 tane patlıcan
10-15 tane mantar
1 tane küçük boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı kuş üzümü
karabiber
tuz
sıvıyağ
tereyağ
YAPILIŞI
- Pirinci sıcak suda 10-15 dk. bekletip iyice yıkayıp suyunu süzdürün..
- Patlıcanı tuzlu suda 10 dk. kadar bekletip kurulayın ve minik küpler şeklinde doğrayın..
- Mantarları da minik küp şeklinde doğrayın..
- Pilav yapacağınız tencereye az sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyip az kavurun ve ocağın altını harlıya getirip(su salmaması için) mantarları ekleyip kavurmaya devam edin..
- Tereyağını da ekleyin ve patlıcanları ekleyin birazda patlıcanla kavurup pirinci ekleyin.
- Tuzunu ayarlayıp kuş üzümlerini ekleyin.
- Kaynar suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca ocağın altını kısıp pilavı pişirin..
Categories: Pilavlar
0 yorum:
Yorum Gönder