26 Kasım 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Kasım 26, 2013 No comments
    Dün akşam ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir pilav yapmak aklıma geldi..Eşim ve ben çok lezzetli bulduk gerçekten..Sizde denemek isterseniz buyrun tarifimiz;

mantarlı pilav



MALZEMELER
 2 su bardağı pirinç
1 tane patlıcan
10-15 tane mantar
1 tane küçük boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı kuş üzümü
karabiber
tuz
sıvıyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Pirinci sıcak suda 10-15 dk. bekletip iyice yıkayıp suyunu süzdürün..
  • Patlıcanı tuzlu suda 10 dk. kadar bekletip kurulayın ve minik küpler şeklinde doğrayın..
  • Mantarları da minik küp şeklinde doğrayın..
  • Pilav yapacağınız tencereye az sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyip az kavurun ve ocağın altını harlıya getirip(su salmaması için) mantarları ekleyip kavurmaya devam edin..
  • Tereyağını da ekleyin ve patlıcanları ekleyin birazda patlıcanla kavurup pirinci ekleyin.
  • Tuzunu ayarlayıp kuş üzümlerini ekleyin.
  • Kaynar suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca ocağın altını kısıp pilavı pişirin..


Categories:

0 yorum: