12 Kasım 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Kasım 12, 2013 2 comments
  Etimekten genelde tatlı yada salata yaparız.Bende bugün yemek olarak ne yapabilirim diye düşünürken böyle bir tarif çıktı ortaya..
   Lezzetini de onaylayınca sizlerle paylaşmak kaldı geriye.. Buyrun değişik ve lezzetli bir tarif daha ;


MALZEMELER
2 tane tavuk but yada 2-3 tane tavuk pirzola
8 tane etimek
su 
tuz
karabiber
pulbiber


BEŞAMEL SOSU İÇİN
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un (az tepeleme olsun)
tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kadar kaşar rendesi

ÜZERİ İÇİN
4 dilim Kaşar peynir

LEZZETİNİ ARTTIRMAK İÇİN
Barbekü sos(İkea) (isteğe bağlı)



ana yemek
YAPILIŞI
  • Tavukları 4-5 bardak suda tuz ilave edip pişirin..
  • Beşamel sosu için:Margarini eritin,un ekleyip az kavurup sütü ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.Pişince kaşar peynir rendesini ekleyin..(Çok koyu olursa sütle kıvamını açabilirsiniz)
  • Haşlanan tavukları bir tabağa didin ve tuz,karabiber,pulbiberle tatlandırın..
  • Etimeklerin 4 tanesini fırın tepsisine dizin ve üzerleri ıslanacak kadar tavuk suyu ile ıslatın.
  • Tavuk etlerini etimeklerin üzerine paylaştırın..
  • Kalan etimekleri de tavuk suyuna batırın ve tavukların üzerine kapatın.
  • Beşamel sosu da etimeklerin üzerine yayıp birer dilim kaşar peyniri koyun ve önceden ısınmış 200* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
  • İsteğe bağlı üzerine  barbekü sos gezdirip servis yapın..AFİYET OLSUN.
Categories:

2 yorum:

tuğba atlas dedi ki...

ellerinize sağlık tuğba hanım çok değişik ve lezzetli görünüyor denicem inşallah:)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim Tuğba hanım deneyin bakalım sizde sevecek misiniz :)