Geçenlerde internette mayalı poğaça tarifi ararken buradaki tarifi gördüm ve denemek istedim.Bayatlamayan poğaça yazınca hemen yaptım pamuk gibi olduğu için ben ismine "PAMUK POĞAÇA"dedim :-)
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1 pk. instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam
YAPILIŞI
- Unu yoğuracağınız kaba alın.Şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
- Unun ortasını havuz gibi açıp ılık süt,sıvıyağ ve maden suyunu döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek iyice yoğurun.
- Hamuru mayalanması için üzerine bez yada streç film örtüp ılık ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak olacak şekilde avucunuzda bastırın.
- Ortasına beyaz peynir koyup kapatın .Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Tepside de yarım saat kadar mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısınmış 200* fırında pişirin.
- Fırından çıkarınca temiz bir nemli bezi tepsinin üzerine kapatıp 10 dk. kadar bekletin..
Categories: HAMUR İŞLERİ, tuzlular
0 yorum:
Yorum Gönder