Keki güzel kabardı ama tarifte yazdığım gibi ıslatmadığım için hafif kuru oldu..Kreması ise harikaydı..Kremayı da çırptığımda hafif sulu kıvamlıydı bende koyulaştırmak için içine toz kremşanti ekledim,sonuç pastane pastası lezzetindeydi.. Buyrun lezzetli yaş pastanın tarifine..
MALZEMELER
3 yumurta
3yemek kaşığı ılık
1 su bardağı tozşeker
1/2 pk.sade kremşanti
1/su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 su bardağı un
1çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası
1 pk.kabartma tozu
vanilya
ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1tatlı kaşığı reçel
KREMASI
2 pk.krema
2 pk.kare bitter
1pk.sade kremşanti
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını cam bir kapta iyice çırpın..
- Yumurta sarılarını ayrı bir kapta tozşeker ile beraber iyice çırpın içine sıcağa yakın su ve sıvıyağ ilave edin.
- Kremşantiyi yarım bardak süt ile çırpıp yumurta sarılarının içine ekleyin..
- Yumurta aklarını da ekleyip gıda boyası,elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ilavesi ile az daha çırpın ve margarin ile yağlanmış ve unlanmış kalp şeklinde pasta kalıbına alın..
- Önceden ısınmış 160*fırında pişirin..
- Kreması için:Kremayı bir tencerede az ısıtın ve ocağın altını kapatın.İçine bitter çikolatayı parçalara ayırıp içine ekleyin ve karıştırın.5 dk.buzdolabında bekletin,çıkarıp içine toz kremşantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın ve pasta keki hazır olana dek buzlukta bekletin..
- Pişen pasta keki ılınınca ters çevirip kalıptan çıkarın..
- Ortadan ikiye kesin..
- Sütün içine reçelin suyundan koyup karıştırın ve yarısıyla alt katını ıslatın.
- Kremanın yarısını ara kata koyup üzerine üst katını kapatın.
- Kalan kremayı üzerine sıvayın ve dilediğiniz gibi süsleyin.
- NOT:Yaş pastalarınızı geceden yaparsanız ertesi güne daha lezzetli olacaktır..
Categories: Pastalar
2 yorum:
Nice nice 7 senelere AŞK'LA inşallah.
Pasta harika..Ağzınızın tadı hiç bozulmasın inşallah
Sevgilerimle
Aminn inşallah Yasemin hanım..Sevgiler:)
Yorum Gönder