27 Haziran 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Haziran 27, 2012 8 comments


MALZEMELER
1/2 kg et
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 -2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
karabiber
1 çimdik kekik
sıvıyağ
tereyağ

AMERİKAN PÜRESİ
2-3 tane patates
krema
karabiber
muskat rendesi
tuz




YAPILIŞI
  • Düdüklü tencerede kuşbaşı doğranmış etleri sıvıyağda çevirin ve tereyağ ekleyip kavurun üzerine salça ekleyip karıştırın.
  • Suyunu,sirke,kekik ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatın.
  • Ötmeye başlayınca düdüğünü indirip dana etiyse 45-50 dk.pişirin..Piştikten sonra tuzunu ekleyin
  • Kuzu eti çabuk piştiğinden normal tencerede de yapabilirsiniz.
  • Amerikan püresi için:Patatesleri bir tencereye küp doğrayıp üzerine çıkacak kadar su koyup kaynamaya bırakın..Pişince suyunu süzün.
  • Üzerine krema,karabiber,muskat rendesi,tuz koyup çırpma teliyle yada patates eziciyle 1-2 dk.pişirin.
  • Servis için bir kaseye püreden koyup tabağa ters çevirin.
  • Üzerine et soteden koyun pilav ile beraber servis yapın..
Categories:

8 yorum:

ZYNP dedi ki...

süper görünüyor ellerinize sağlık...

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Zeynep hanım:)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Ben teşekkür ederim..

Bak Bu Harika dedi ki...

bayıldım ben buna. Çok acıktım:)

Görüşmek üzere

www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok lezzetli deneyin derim:))

Nurşen Aksoy dedi ki...

Merhaba Tuğba hanım..ellerinize sağlık..Çok hoş bir sunum olmuş..sevgiler..nurşen..banada beklerim..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Merhaba Nurşen hanım..Çok teşekkür ederim:)
sevgiler..