MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
50 gr margarin(erimiş)
tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
un(alabildiğine)
İÇİ İÇİN
1 tane kuru soğan
sosis
1 büyük patates(haşlanmış)
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
susam
çörekotu
YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini güzelce yoğurun.Çok sert bir hamur olmamalı.
- Yarım saat mayalandırın.
- İç malzemesi için:Bir tavada ince doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek karıştırın.Salçayı ekleyin,sosisleri minik küpler şeklinde doğrayıp ekleyin.En son patatesleri minik minik doğrayıp içine katın,karabiber tuz ilavesi ile ocağın altını kapatın..
- Hamuru 3'e bölün..
- İlk önce birinci hamuru merdaneyle yuvarlak açın.6'ya bölün.içine harctan koyup rulo sarın ve ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
- Diğer hamurları da aynı şekilde sarın tepsiye dizin.
- Bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,sıvıyağı çatalla çırpın ve üzerlerine sürün.
- Çörek otu ve susam serpip mayalandırın ve önceden ısınmış 185-190* fırında pişirin..
0 yorum:
Yorum Gönder