26 Mayıs 2012 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Mayıs 26, 2012 No comments
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
50 gr margarin(erimiş)
tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
un(alabildiğine)

İÇİ İÇİN
1 tane kuru soğan
sosis
1 büyük patates(haşlanmış)

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN 
susam
 çörekotu

YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerini güzelce yoğurun.Çok sert bir hamur olmamalı.
  • Yarım saat mayalandırın.
  • İç malzemesi için:Bir tavada ince doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek karıştırın.Salçayı ekleyin,sosisleri minik küpler şeklinde doğrayıp ekleyin.En son patatesleri minik minik doğrayıp içine katın,karabiber tuz ilavesi ile ocağın altını kapatın..
  • Hamuru 3'e bölün..
  • İlk önce birinci hamuru merdaneyle yuvarlak açın.6'ya bölün.içine harctan koyup rulo sarın ve ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde sarın tepsiye dizin.
  • Bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,sıvıyağı çatalla çırpın ve üzerlerine sürün.
  • Çörek otu  ve susam serpip mayalandırın ve önceden ısınmış 185-190* fırında pişirin..

0 yorum: