MALZEMELER
1paket margarin (eritilmiş)
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
2 pk.kabartma tozu
İÇİ İÇİN
kaşar loru
ÜZERİNE
galeta unu
ORTASINA
ZEYTİN
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına hamur malzemelerini sırasıyla koyup yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi kadar açıp ortasına kaşar lorundan koyup yuvarlak şekilde kapatın.
- Bir tabağa galeta unu dökün yapmış olduğunuz poğaçaları galeta ununa bulayın ve ortasına çekirdeği çıkarılmış zeytin koyun.
- Bir spatula yardımıyla papatya şekilde kenarlarına bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180-190* fırında pişirin..
Categories: HAMUR İŞLERİ, tuzlular
0 yorum:
Yorum Gönder