MALZEMELER
4-5 tane orta boy patates
1,5 su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 çay kaşığı kimyon
1-1,5 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı karabiber
sıvıyağ yada zeytinyağ
tuz
pulbiber
1tane limon
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
maydanoz
2-3 tane taze soğan
aysberg marul
YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayıp karıştırma kabında sıcak sıcak iyice ezelim.Sıcakken içine bulguru,salçaları ve baharatları koyup karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- 8-10 dk.kadar bulgurların kabarmasını bekleyelim.Daha sonra iyice yoğuralım.
- Sıvıyağ ekleyip yoğurmaya devam edelim.(yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağ konacak)
- Limon suyu ve nar ekşisini koyup yoğuralım.
- İnce ince doğradığımız taze soğan ve maydanoz ilave edip biraz daha yoğuralım.
- Aysberg koyduğumuz servis tabağına patatesli çiğ köftemizden parçalar koparıp sıkıp sıkıp yerleştirelim
- Limon ile beraber servis yapalım..
Categories: Salatalar
0 yorum:
Yorum Gönder