MALZEMELER
1 kg patlıcan
100-150gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1çimdik kekik
1 çimdik kuru nane
karabiber
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.Suyunu sıkıp minik minik küpler şeklinde doğruyoruz.
- Kızartma tenceresini ısıtıp sıvıyağ koyuyoruz.Sıvı yağ kızınca patlıcanları kızartıp 2-3 kat kağıt havlu serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
- Genişçe bir tavada minik küpler halinde soyduğumuz soğanları ve sarımsakları az sıvıyağda kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı da ekliyoruz,baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp üzerine 2-3 su bardağı sıcak su ilave edip 2-3 dk.kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tepsideki patlıcanların üzerine kıymalı harcı döküp önceden ısınmış 165-170*fırında 15-20 dk.pişiriyoruz..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder