MALZEMELER
250gr tel kadayıf
1 çay bardağı fındık tozu yada kırığı
2-3yemek kaşığı tozşeker
50 gr margarin
MUHALLEBİSİ
1kg süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1yemek kaşığı margarin
vanilya
1 su bardağı şeker
İÇ KREMASI
İÇ KREMASI
1paket sade kremşanti yada kaymak tadında
1 su bardağı süt(şanti için)
YAPILIŞI
- Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp buzdolabına koyun.
- Tencereye süt,un ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişirin.(pişmesine yakın 1 kaşık margarin ekleyin.)Ocağın altını kapatıp arada karıştırın ki üzeri kaymak tutmasın.Oda sıcaklığına gelince vanilya ekleyip mikserle 2-3 dk.çırpın ve krem şantisini ekleyin(ben kaymak tadında kullandım)
- Muhallebiyi tepsiye dökün.
- Teflon bir tavada elinizle küçülttüğünüz tel kadayıfı 50 gr margarin ile kavurun.Fındıkları da ekleyip kısık ateşte kavurun ve 2-3 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tel kadayıflar kavrulunca ocağın altını kapatın ve oda sıcaklığına gelince muhallebinin üzerine dökün..
Categories: sütlü tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder