MAKARON HAMURU
100 gr pudra şekeri
50 gr toz badem
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta akı(oda sıcaklığı)
5 yemek kaşığı toz şeker
İÇ KREMASI
100 gr sıvı krema
2pk.bitter çikolata(kare boy)
1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI
- Kreması:Küçük bir tencerede sıvı krema kaynamaya yakın ısıtılır.Parçalara ayırdığımız bitter çikolata ve margarin eklenip eriyene kadar karıştırılır.Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
- Pudra şekeri,toz badem,kakao robotta un haline getirip bir kaseye 2 kez eleyin.
- Yumurta aklarını kar haline gelene dek iyice çırpın ve arada kaşık kaşık toz şeker ekleyin.
- 2 tepsiye yağlı kağıt serin tatlı kaşığı ile yuvarlak olacak şekilde aralarında boşluk kalacak şekilde dökün.Tepsiyi mutfak tezgahına vurun ki hava kabarcıkları gitsin.
- Makaronları pişirmeden önce üzerleri kuruyana dek yarım saat kadar bekletin.(eliniz hamura yapışmayana kadar).
- 170*önceden ısınmış fırının orta kısmında sırayla 10 dk.kadar pişirelim.(elinizle pişip pişmediğini kontrol edin.Diğer tepsiyi de aynı pişirin.
- Makaronlar soğuyunca tepsiden çıkaralım.Her iki makaronun arasına kremadan sürüp yapıştırın.
- Buzdolabında dinlendirin..
Categories: kurabiye
0 yorum:
Yorum Gönder