MALZEMELER
3 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
5 bardak su
tuz
YAPILIŞI
- Çorba tenceresine sıvıyağ ve tereyağ koyup unu ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.Salçayı da ekleyip 1 dk.daha kısık ateşte kavurup suyu ekliyoruz.
- Tavuk bulyonu ve yeterince tuz ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp ocağın altını kısıyoruz ve 2-3 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Bir kasede yumurta sarısı ve sütü çırpıyoruz.
- Altını kapattığımız çorbaya çırpılan karışımı yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
- Çorbanın
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder