22 Şubat 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Şubat 22, 2012 No comments

MALZEMELER
3 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
5 bardak su
tuz

YAPILIŞI
  • Çorba tenceresine sıvıyağ ve tereyağ koyup unu ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.Salçayı da ekleyip 1 dk.daha kısık ateşte kavurup suyu ekliyoruz.
  • Tavuk bulyonu ve yeterince tuz ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp ocağın altını kısıyoruz ve 2-3 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Bir kasede yumurta sarısı ve sütü çırpıyoruz.
  • Altını kapattığımız çorbaya çırpılan karışımı yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
  • Çorbanın
Categories:

0 yorum: