21 Ocak 2012 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Ocak 21, 2012 No comments
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1/2kg kavanoz garnitür
1 küçük kutu mısır
1/2demet dereotu
1limon

YAPILIŞI




  • Pirinçleri sıcak suda 10-15dk.ıslatın.Daha sonra iyice yıkayıp süzelim.Teflon tavaya 4-5yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinçleri ekleyelim.Tuz ilave edip kısık ateşte kavuralım.2 su bardağı kaynar suyu ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatalım.Kaynamaya başlayınca altını kısalım.Hiç karıştırmadan suyunu çekmesini bekleyelim.Ve demlenmeye bırakalım..
  • Soğuyan pilavı  2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip tahta kaşığın sapıyla karıştıralım ve derin bir salata kasesine koyalım..
  • Kavanozdaki garnitürü  ve mısırı tel bir süzgeçe döküp sudan geçirip süzelim.Ve pilavın üzerine dökelim.Dereotunu ince ince kıyıp ekleyelim.
  • Limonun suyunu sıkıp ilave edelim ve hepsini karıştıralım.


Categories:

0 yorum: