MALZEMELER
1 pk. margarin(oda sıcaklığında)
2 yumurta(sarısı içine akı üstüne)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1pk.kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
tuz
alabildiğine un
susam
- Derin bir kapta margarin,yumurta sarısı,sıvıyağ,yoğurt,sirkeyi elle mıncıkla.
- Un,kabartma tozu,şeker,tuz da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz.hamurun üstüne hafif bastırıp yassılaştırıyoruz.işaret parmağımızla hamurun ortasından bir delik açıyoruz.Önce yumurta akına sonrada susama batırıp yağlanmış tesiye diziyoruz.
- Önceden ısınmış 180* fırında pişiriyoruz..
Categories: HAMUR İŞLERİ, tuzlular
0 yorum:
Yorum Gönder